pavita al horno

Indioilaskoa labean patata, perretxiko eta ezkaiaren kremarekin

2023ko urriaren 26a

Indioilaskoa da Gabonetako ospakizunetako jaki ezagunetariko bat, haren haragi samur eta delikatuari esker. Gourmet-plater bat aurkezten dizugu. Goi-mailako jatetxe batekoa dirudi, baina erraz prestatzen da.

Zure gonbidatuei izugarri gustatuko zaie. Beraz, jantzi amantala, jarraitu gure azalpenei, eta gozatu esperientzia gastronomiko honetaz.

Jarraitu pausoz pauso Indioilaskoa labean patata, perretxiko eta ezkaiarekin egindako krematsuarekin prestatzeko gure errezetari

2 lagunentzako osagaiak

  • 1 indioilanda. Eskuragarri Gabonetako kanpainan.
  • 1 kg patata.
  • 250 g perretxiko-salteatu.
  • 3 baratxuri-ale.
  • Ezkaia.
  • 1 limoi.
  • 1 laranja.
  • Hur txigortuak.
  • Gurina.
  • Gatza.
  • Piperbeltz beltza, aletan (errotarekin).

Pausoz pauso

1. Egin saltsa bat osagai hauekin: 200 g gurin, laranja baten zukua eta haren birrindura. Igurtzi indioilanda saltsarekin.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

2. Erre indioilanda gutxienez ordu eta erdiz 180 ºC-an, tarteka buelta emanez.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

3. Zuritu eta egosi patatak. Egosi ondoren, pasatu puregailutik –edo txikitu sardexkarekin–, gurin, gatz eta piperbeltz pixka batekin. Birrindu limoi-azal pixka bat.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

4. Salteatu perretxikoak baratxuri xehatuarekin eta ezkaiarekin. Gehitu patata-pureari. Nahastu dena ondo, saltsa krematsu bat lortu arte.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

5. Zerbitzatu indioilanda perretxiko-saltsa krematsuarekin batera, txikitutako hurrak gainean hautseztatuta.

Aholkua: Erre bitartean, indioilandak hidratatuta egon behar du beti, bere zukuarekin edo, behar izanez gero, ur pixka batekin.

Beste gomendio batzuk

Gabonetako menuan haragi-plater bat sartzeko aukera ona da, halaber, Azpizun iberikoa kakaoarekin egiteko errezeta hau.

Girorik onena sortzeko, Kandela perfumatuak ditugu kristalezko ontzian.