Indioilaskoa da Gabonetako ospakizunetako jaki ezagunetariko bat, haren haragi samur eta delikatuari esker. Gourmet-plater bat aurkezten dizugu. Goi-mailako jatetxe batekoa dirudi, baina erraz prestatzen da.
Zure gonbidatuei izugarri gustatuko zaie. Beraz, jantzi amantala, jarraitu gure azalpenei, eta gozatu esperientzia gastronomiko honetaz.
Jarraitu pausoz pauso Indioilaskoa labean patata, perretxiko eta ezkaiarekin egindako krematsuarekin prestatzeko gure errezetari
2 lagunentzako osagaiak
- 1 indioilanda. Eskuragarri Gabonetako kanpainan.
- 1 kg patata.
- 250 g perretxiko-salteatu.
- 3 baratxuri-ale.
- Ezkaia.
- 1 limoi.
- 1 laranja.
- Hur txigortuak.
- Gurina.
- Gatza.
- Piperbeltz beltza, aletan (errotarekin).
Pausoz pauso
1. Egin saltsa bat osagai hauekin: 200 g gurin, laranja baten zukua eta haren birrindura. Igurtzi indioilanda saltsarekin.
2. Erre indioilanda gutxienez ordu eta erdiz 180 ºC-an, tarteka buelta emanez.
3. Zuritu eta egosi patatak. Egosi ondoren, pasatu puregailutik –edo txikitu sardexkarekin–, gurin, gatz eta piperbeltz pixka batekin. Birrindu limoi-azal pixka bat.
4. Salteatu perretxikoak baratxuri xehatuarekin eta ezkaiarekin. Gehitu patata-pureari. Nahastu dena ondo, saltsa krematsu bat lortu arte.
5. Zerbitzatu indioilanda perretxiko-saltsa krematsuarekin batera, txikitutako hurrak gainean hautseztatuta.
Aholkua: Erre bitartean, indioilandak hidratatuta egon behar du beti, bere zukuarekin edo, behar izanez gero, ur pixka batekin.
Beste gomendio batzuk
Gabonetako menuan haragi-plater bat sartzeko aukera ona da, halaber, Azpizun iberikoa kakaoarekin egiteko errezeta hau.
Girorik onena sortzeko, Kandela perfumatuak ditugu kristalezko ontzian.